5 leuke tips om je perfecte trouwkaart te maken

Trouwkaart maken

Voorheen ging men langs de drukker om dikke boeken door te bladeren met talloze voorbeelden van trouwkaarten. Tegenwoordig kun je je trouwkaart zelf ontwerpen. Hoe leuk is dat?! Met een trouwkaart laat je je familie en vrienden weten dat zij op deze bijzondere dag aanwezig mogen zijn. Ook geeft het aan wat de planning is voor die dag en hoe men zich mag kleden. In dit blog hebben we 5 leuke tips om je perfecte trouwkaart te maken voor je op een rijtje gezet. 

1.  Begin met een goede planning

Een onbezorgde trouwdag vraagt om een goede planning. Voordat je je trouwkaart kunt ontwerpen, moet je weten hoe jullie dag er uit komt te zien. Wat gaan jullie doen deze dag en waar vindt het huwelijk plaats? Daarnaast is het belangrijk om de uitnodiging van de bruiloft goed te plannen. Wij raden aan om 6 tot 8 weken voor het huwelijk de trouwkaart naar je gasten te versturen. Ga je trouwen in de zomer of op een feestdag? Dan is het handig om eerst een Save the date kaart te versturen. Met een save the date kaart vertel je je gasten al iets eerder wanneer de grote dag is. Zo kunnen zij deze datum vrij houden.

Wanneer je je trouwkaart zelf wilt ontwerpen, dan zit hier veel werk in. En voordat je de definitieve trouwkaart laat drukken, moet er eerst een proefdruk afgedrukt worden. Zo kun je kijken of alles naar wens is en of je niets vergeten bent. Dit hele proces duurt al snel twee tot drie maanden. Bekijk de trouwkaarten van Trouwkaarten.nl om alvast wat inspiratie op te doen. Zij zijn al ruim 20 jaar de grootste aanbieder en drukker van trouwkaartjes in Nederland.

Hippe trouwkaart

2. Hoe vermeld je jullie namen?

Natuurlijk begin je met de aankondiging van jullie huwelijk en jullie namen. Maar hoe vermeld je jullie namen? Officieel horen jullie volledige namen vermeld te worden. De naam van de bruid komt eerst, met meisjesnaam. Wanneer jullie getrouwd zijn, komt zijn naam eerst en gebruik je de aangetrouwde achternaam (wanneer dit van toepassing is natuurlijk). Er wordt steeds vaker van de etiquette afgeweken en je moet natuurlijk doen wat goed voelt. Als bijvoorbeeld Jasper & Eline beter bij jullie past, dan kan dat ook. Als jullie gasten maar weten wie er gaan trouwen.

3. Welke informatie zet je op de trouwkaart?

Allereerst vermeld je je datum waarop jullie gaan trouwen. Zorg dat je de volledige datum met het jaartal noemt. Misschien is het handig om zelfs de dag erbij te noemen. De tijd en locatie is ook niet onbelangrijk om te noemen. Hebben jullie meerdere locaties waar activiteiten worden gedaan? Noem dan per activiteit de locatie, het adres zonder postcode en het tijdstip wanneer de gasten verwacht worden. Vergeet niet jullie eigen adres te vermelden, zo kunnen je gasten een kaartje of een bloemetje sturen.

Naast de bovengenoemde informatie kun je ook een RSVP, cadeautip, routebeschrijving, dresscode, het thema en de informatie van de ceremoniemeesters opnemen in jullie trouwkaart. Vraag je gasten om voor een bepaalde datum te reageren op de uitnodiging.

Zorg dat je niet teveel informatie op de trouwkaart zet. Zo kan er alleen maar verwarring ontstaan. Maak duidelijke keuzes in wat je wel niet op de kaart zet.

Kalender op trouwkaart4. Maak een kaart voor de dag- en avondgasten

Waarschijnlijk worden niet alle gasten uitgenodigd voor de hele dag. Zorg dat jullie gasten weten voor welk onderdeel ze uitgenodigd zijn. Hier zijn verschillende manieren voor. Je kunt ervoor kiezen om in een aparte brief te vermelden wanneer hij/zij welkom is. Ook kun je een extra kaartje bij de trouwkaart indoen met daarop de tijden. En de laatste optie is om verschillende trouwkaarten te laten drukken voor de dag- en avondgasten. Het kost maar weinig tijd om dit te laten doen en wij vinden dit persoonlijk wel het meest duidelijk en het komt netjes over op de gast. Zo ziet de avondgast namelijk niet direct voor welke onderdelen hij/zij niet welkom is.

5. Bepaal de stijl van je trouwkaart

De tekst voor jullie trouwkaart is klaar, maar hoe gaat je trouwkaart eruit zien? Er zijn veel mogelijkheden voor het ontwerp. Het is handig om eerst te bepalen welke stijl de trouwkaart moet hebben. Welke sfeer en kleur past bij jullie? Kijk alvast op Pinterest om ideeën op te doen. De trouwkaart is het eerste wat je gasten gaan zien van jullie bruiloft, het zou dus leuk zijn als de uitnodiging past bij de stijl van jullie trouwdag.

Originele trouwkaart

Wij hopen dat deze tips jou geholpen hebben! Wij wensen je veel succes met het ontwerpen van de perfecte trouwkaart.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.