Afterparty

Een afterparty is een feest dat tot ’s ochtends in de vroege uurtjes wordt gevierd. Wanneer je je bruiloft op locatie viert, is het lastig om door te feesten tot in de kleine uurtjes. Feestlocaties moeten zich namelijk houden aan bepaalde regels en daarom zitten ze vast aan een sluitingstijd. Maar als je nog na wil genieten van het huwelijk, zou je bijvoorbeeld een afterparty bij je thuis kunnen houden. Zo kun je nog even gezellig na kletsen over de dag met een heerlijk drankje erbij. In dit blog hebben wij de lekkerste dranken voor een afterparty voor je op een rijtje gezet.

Witte wijn

Witte wijnen worden gemaakt van witte en/of blauwe druiven. Nagenoeg is er geen contact tussen de schil en de wijn, zo kan er geen kleurstof vanuit de schil aan de wijn worden gegeven. Op deze manier behoudt de wijn diens heldere kleur. Het aanbod aan witte wijn kent vele verschillen in smaak, waardoor het ontdekken een waar avontuur is.

Op verschillende plekken in de wereld wordt witte wijn vervaardigd, hierdoor is het smaakaanbod bijzonder uitgebreid. De verschillen in smaak hangen af van bijvoorbeeld het land van herkomst en het gebruikte druiven ras. Droge witte wijn is een wijn met weinig restsuiker en bij zoete witte wijn is dit juist het tegenovergestelde; dit is een wijn met relatief veel restsuiker. Er bestaat ook haldroge wijn, zo heb je namelijk voor ieder wat wils.

Van frisse witte wijn tot volle witte wijn, er is van alles mogelijk. Wanneer je op zoek bent naar een witte wijn aanbieding, dan ben je bij Drankdozijn aan het juiste adres. Profiteer van de vaste lage prijzen en ga op zoek naar je favoriete soort of probeer eens iets nieuws.

Rode wijn

De rode wijn wordt vaak gemaakt van blauwe druiven, waarbij de schil van de druif kleurstoffen bevat die de wijn beïnvloeden. De uiteindelijke kleur van de wijn hangt samen met het gebruikte druiven ras en de rijpingstijd. De gebruikte druif heeft invloed op de kwaliteit en smaak van de wijn. Ditzelfde geldt voor de streek waaruit de druif afkomstig is. Er zijn droge wijnen en zoete rode wijnen, zowel licht als redelijk zwaar van smaak. Je hebt vast wel eens van deze namen gehoord: Cabernet Sauvignon, Merlot en Shiraz.

De smaak van droge wijn ontstaat doordat tijdens de gisting nagenoeg al het suiker in de druif is vergist. Hierdoor zitten er bijna geen suikers meer in de wijn, wat resulteert in de droge smaak. Bij zoete wijn is er tijdens de gisting zoveel suiker aanwezig dat dit niet allemaal omgezet kan worden. Maak je keuze op basis van het land, de druifsoort, de regio of de prijs.

Op zoek naar een heerlijke cognac? Neem de Hennessy!

Hennessy VS cognac, wat staat voor “Very Special”, behoort tot de meest gedronken cognacs ter wereld. Het is een blend van ongeveer 40 verschillende cognacs, welke op de rustique houten vaaten in de kelders van Hennessy gerijpt hebben. De smaak van Hennessy VS is zacht in de mond, rijk en expressief met florale en fruitige tonen, afgerond met een klein vleugje vanille.

Likeuren en mixdranken

Likeuren zijn geschikt voor iedere gelegenheid. Je kunt naar hartenlust experimenteren met de uiteenlopende soorten en smaken. Ideaal voor cocktails mixdranken of andere creaties. Hiermee sluit je je huwelijk zeker feestelijk af! De smaken zijn uiteenlopend, maar op hun eigen manier lekker en verrassend.

Doe maar een biertje!

Bier en speciaalbiertjes worden steeds populairder. Ontdek de verschillende soorten en laat je verrassen door de variatie. Of je nu specifiek op zoek bent naar Belgisch bier, bokbier of een speciaalbier, er is van alles mogelijk.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dranksoorten. Het is maar net wat je lekker vindt. Vraag eventueel ook aan je gasten wat zij lekker vinden. Jouw afterparty wordt zeker een onvergetelijk feest met de bovengenoemde drankjes.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.