Al het benodigde drukwerk voor je huwelijk

Bij een huwelijk moet er veel geregeld worden… Maar heb je wel eens gedacht aan al het benodigde drukwerk voor je huwelijk? Het drukwerk voor de bruiloft bepaalt voor een groot deel de stijl en sfeer voor die dag. Hiermee laat je al een soort sneak preview zien aan je gasten. Maar er is meer dan alleen de trouwuitnodiging. Je kunt namelijk het thema van de trouwuitnodiging doorvoeren in de rest van het drukwerk. Denk aan Save the Date kaartjes, RSVP kaartjes, tafelkaartjes, menukaarten en de bedankkaartjes. In dit artikel lees je alles over het benodigde drukwerk voor je huwelijk.

Save the Date kaarten

Met een Save the Date kaart kun je je trouwdatum alvast aankondigen. Het betekend letterlijk ‘bewaar de datum’. Een Save the Date kaart verstuur je ongeveer een half jaar van tevoren. Zo kunnen je gasten deze dag vrij houden in hun agenda. Een Save the Date kaart is niet verplicht, maar wel handig. Op de kaart vermeld je de trouwdatum en jullie namen. Ook kun je alvast de locatie vermelden op de kaart. En zet ook op de kaart dat de officiële uitnodiging nog volgt.

Trouwuitnodigingen

Van het benodigde drukwerk bij een huwelijk zijn de trouwuitnodigingen het belangrijkst. De trouwuitnodiging is het eerste wat jouw gasten van het huwelijk zien en de kaart geeft gelijk een groot deel van de stijl en sfeer weer. Wil je bepaalde gasten niet de hele dag uitnodigen? Vermeld dit dan duidelijk op de kaart. Het is handig om twee verschillende trouwuitnodigingen te maken. Mocht je ook een receptie houden, dan kun je eventueel nog en derde kaart maken.

RSVP kaarten

De afkorting r.s.v.p. betekent ‘repondez s’il vous plaît’, oftewel of je alsjeblieft zou willen reageren op de uitnodiging. Hierbij vermeld je ook de uiterste datum waarop ze kunnen reageren. Vermeld er ook bij hoe ze kunnen reageren. Een voorbeeld kan zijn via telefoon, e-mail of een kaartje. R.S.V.P. wordt meestal verwerkt in de trouwkaart, maar je kunt er ook een losse kaart bij doen. Zo kunnen je gasten dit kaartje invullen en retour sturen.

Tafelkaarten

Met een tafelkaartje wordt aangegeven waar je gasten mogen gaan zitten. Laat de namen van je gasten op de kaartjes bedrukken en zet de kaartjes naast het bord of glas voor de finishing touch van je perfect gedecoreerde tafel. Voor elk thema zijn er tafelkaarten te vinden, zoals vintage, krijtbord en pastel. Je kunt de tafelkaartjes perfect bij het andere drukwerk van je huwelijk laten matchen.

Menukaarten

Hebben jullie het menu voor jullie grote dag al samengesteld? Het diner is een feestelijk onderdeel van het huwelijk. Een stijlvol gedekte tafel met prachtige menukaarten maakt het af. Kies voor menukaarten die perfect matchen met de rest van het drukwerk.

Bedankkaartjes

Natuurlijk wil je je gasten bedanken voor hun aanwezigheid op de mooiste dag uit jullie leven. Natuurlijk kun je je gasten iets lekkers geven, maar wat dacht je van een leuk bedankkaartje helemaal in de stijl van jouw huwelijk? De bedankkaartjes worden binnen een maand na de huwelijksreis verstuurd. Maar je kunt op de dag zelf ook een leuke give-away geven en daaraan een kaartje koppelen. De keuze is aan jullie.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.