Alles wat je nodig hebt voor je trouwdag

Accessoires voor de bruid

Over een paar weekjes gaan jullie trouwen! Nu de grote dag steeds dichterbij komt, wordt het toch wel spannend allemaal! Zal alles verlopen zoals je in gedachten had? Je hoopt dat er geen drama’s binnen de families ontstaan of dat het weer ineens omslaat. Bepaalde factoren zijn helaas niet te vermijden, maar wij hopen dat onderstaande tips je een beetje kunnen helpen.

De allerlaatste tips voor jouw trouwdag

De grote dag komt steeds dichterbij. Als het goed is heb je alle leveranciers geregeld. Je hebt je trouwjurk waarschijnlijk al opgehaald en deze hangt nu op de plek waar jij de jurk aan zal trekken. Check nog wel eventjes of er geen kreukels of vlekken in de jurk zitten… Dan kunnen ze het lastminute nog voor je fixen. Alles moet natuurlijk perfect zijn voor deze bijzondere dag. Wij gaan ervan uit dat je alle taken verdeeld hebt. De bruidsmeisjes weten wat ze te doen staat en de ceremoniemeester heeft het draaiboek klaar. Fingers crossed, nu maar hopen dat niemand ziek wordt. Probeer niet in de stress te schieten, wij helpen je erdoor heen met deze allerlaatste tips voor jouw trouwdag.

Lekkernijen voor de bruiloft

‘Melding voorgenomen huwelijk’ geregeld?

Je moet tenminste twee weken voor de trouwdatum van je huwelijk melding doen van het voornemen. Dit doe je bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar je wilt trouwen. Dus mocht je dit nog niet hebben geregeld en gaan jullie al bijna trouwen, dan weet je wat je te doen staat!

Trouwschoenen inlopen

Heel veel aanstaande bruidsparen vergeten dit. Dit is toch wel een belangrijk onderdeel voor je trouwdag. Je wilt toch niet met blaren lopen? Draag ze in huis, want als je ermee naar buiten gaat kunnen ze al vies worden of beschadigd raken. Dat zou zonde zijn!

Check je trouwoutfit

Check de jurk of het pak op losse draadjes, vlekken en kreukels. Nu heb je de tijd nodig om het te laten fixen. Kijk ook of je écht alle accessoires in huis hebt. Denk aan schoenen, sieraden, lingerie etc. Moet er misschien ook nog een Spray-Tan worden ingeboekt? Zeker wanneer je in de lente trouwt, heeft de zon misschien amper geschenen en ben je nog heel wit. Als alles compleet is, verberg je de jurk of het pak weer snel terug in de beschermhoes. Anders komen er alsnog vlekken op.

Trouwoutfit voor de bruid

Wie komen er allemaal?

Zijn er op het laatste moment nog gasten bij gekomen of juist afgevallen? Heeft een van jullie gasten een bepaalde voedselallergie of zijn er vegetariërs, veganisten of zwangere vrouwen? Dit soort zaken moet de cateraar ongeveer 10 dagen van tevoren weten. Zorg er dus voor dat je alle dieetwensen en allergieën hebt doorgegeven en tel voor de zekerheid ook nog het aantal gasten.

Zet de puntjes op de ‘i’ 

Het is goed om de laatste dingen door te nemen met je ceremoniemeester en het andere bruidspersoneel. Weet iedereen wat hem of haar te wachten staat? Wat moeten ze meenemen en wie doet wat? Denk ook na over de gang naar het altaar. Als je binnen trouwt is er meestal wel een hoekje waar je met je vader kunt gaan staan die jou naar het altaar brengt. Bij een buitenbruiloft wordt dat een stuk lastiger.

Schoonheidsspecialist en kapper

Breng ongeveer een week voor het huwelijk een bezoekje aan de schoonheidsspecialist. Laat je harsen, plukken, epileren, scrubben en neem een heerlijke gezichtsbehandeling. Doe dit niet een dag voor de bruiloft, want dan kan je huid namelijk nog wat rood zijn. Ook is dit een prima moment om je aanstaande naar de kapper te sturen. Eventuele baard en nekharen hoeven alleen nog maar even een dag van tevoren bijgewerkt te worden.

Make-up voor de bruiloft

Worden er speeches gegeven?

Zijn er gasten die een speech willen houden of een stukje willen doen? Geef dit dan nog door aan de ceremoniemeester. Of laat hem of haar dit zelf even checken als je wilt dat dit een verrassing blijft. Zijn er veel gasten die een stukje willen doen? Dan is het handig om dit dan over de hele dag te verdelen. De meest persoonlijke, zoals de speech van je ouders, kun je laten plaatsvinden tijdens het diner.

Emergency kit voor de bruid

Verzamel alle dingen die je misschien nodig hebt in een klein tasje. Denk aan zakdoekjes, blanke nagellak voor een eventuele ladder in je panty, deo, parfum, nieuwe panty’s, blarenpleisters, een veiligheidsspeld, lippenstift, tandenstokers etc. Geef dit tasje aan het bruidsmeisje of de ceremoniemeester.

Is alle decoratie compleet?

Misschien ben je zelf al maanden aan het knutselen geweest, maar een paar dagen voor de bruiloft moet toch echt alles verzameld zijn. Je wilt toch nu niet meer met glitters en lijm aan de slag? Ontbreekt er toch nog iets, bestel het via een decoratie webshop. Vandaag besteld is vaak de volgende dag al in huis.

Gastenboek voor de bruiloft

Maak je klaar voor de huwelijksreis

Gaan jullie na de bruiloft gelijk op huwelijksreis? Zorg ervoor dat je koffer is ingepakt. Verzamel alles wat je nodig hebt qua kleding etc. en print alle reisdocumenten uit en berg ze ergens op waar je ze niet kunt vergeten.

Honeymoon Shop

Duurt het nog een tijdje voordat je gaat trouwen, maar ben je wel op deze pagina terecht gekomen? Dan kunnen wij je al wel vast één tip geven wat betreft de trouwkleding voor bruid & bruidegom: Honeymoon Shop. Zij hebben de grootste collectie trouwjurken en trouwpakken. Vijf verdiepingen vol met de mooiste bruidsmodecollecties van Ladybird, Eddy K, Modeca en nog veel meer. Trouwschoenen, bruidssieraden en lingerie vind je in de webshop. Wil je weten hoe andere bruidsparen de Honeymoon Shop hebben ervaren? Lees dan de reviews op hun website. 

Wij hopen dat je wat aan de bovenstaande tips hebt gehad. Heel veel succes gewenst en probeer ook los te laten en vooral te genieten van deze bijzondere dag!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.