Dieren op je bruiloft.

Bruid met uil

Je bent dol op je huisdier en je wilt deze graag een rol geven op je bruiloft. Wel of niet verstandig? Waar moet je opletten?

Jullie hond een rol geven op je bruiloft, dat is je grootste wens. Jarenlang is hij al je trouwe metgezel en hij mag dan ook niet ontbreken op je bruiloft. Onze hond was ook mee 23 jaar geleden, met een strik van tule om, mee het stadhuis in. Of ze hier nu echt blij van werd, ik weet het niet. Maar als ze maar mee mocht dan vond onze Twister (Nederlandse Schapendoes) alles goed.

Een aantal tips:

-Wil je je hond meenemen naar je bruiloft, vraag dan eerst goed na of je hond wel welkom is, op het stadhuis, de kerk en de locatie. Op veel plaatsen is je hond helaas niet meer welkom.
-Bedenk ook, doe ik mijn hond hier wel een plezier mee. Is mijn hond rustig genoeg om de hele dag aan de riem met veel mensen om hem heen door te brengen.
-Gaat je hond ook mee op fotoshoot? Regent het, is het drassig houd er dan rekening mee dat je hond vies wordt. Wil je dat. Onze honden hebben lang haar, die blijven lang nat en vies.
-Heb je iemand in je vriendenkring of familie die op je hond kan passen, en mee gaat tijdens de shoot.
Dit zelf willen doen is niet handig, je bent al druk genoeg, en je wilt je kleren niet meteen vies hebben.
-Wil je je hond er de hele dag bij wilt hebben, of dat hij met het eten en feest weer lekker naar huis gaat. En wie brengt hem dan naar huis? En laat hem tussendoor nog even uit.

Speciale rol voor je hond tijdens de ceremonie:

het natuurlijk super leuk als je hond de ringen komt brengen.
Wie kan er beter op de ringen passen dan je hond, ringsecurity.
Hoe kan je hond de ringen naar je toe brengen?
-Een mandje in zijn bek waarin de ringen zitten.
-Een doosje aan zijn halsband vastgemaakt.
De manier waarop is afhankelijk van je hond. Onze honden kunnen niet goed apporteren dus iets in de bek laten vasthouden wordt moeilijk. Voor mij dus een doosje o.i.d. aan de halsband.
Bij mij komen kunnen ze als de beste.
Heb je een Labrador dan zou je die een mandje in de bek wel goed kunnen aanleren. Ga ruim van te voren oefenen met eerst het mandje in de bek te nemen, dit langzaam uitbouwen met naar je toekomen.
Voor het vastpakken in de bek zou je .b.v. eerst het hengsel met een beetje worst kunnen insmeren. En niet geheel onbelangrijk, leer je hond meteen naar je toe te komen als je hem roept. Veel succes.
Mocht je hier nu veel moeite mee hebben, vraag dan eens bij een plaatselijke hondenschool of een instructeur je een keer wilt helpen.
Ik zelf ben ook hondeninstructeur en heb al eens een bruidspaar hiermee geholpen.

Andere dieren die je een rol kan geven.

Er zijn ook nog andere mogelijkheden voor dieren op je bruiloft.
Wat dacht je van duiven loslaten na de ceremonie. Prachtig om dit op een mooi terras bij een locatie te kunnen doen. Een uil die de ringen komt aanvliegen. Fantastisch gezicht is dit. Aankomen op een paard, of in een koets. Ben je een paardenliefhebber, dan is dat toch het ultieme genieten?

Paarden en trouwen

Wel of geen dieren op de bruiloft, er zitten voor en nadelen aan.
Wat het allerbelangrijkst is dat je als bruidspaar er goed over nadenkt en niets is mooier dan je eigen hond die met de ringen aan komt lopen.

Wil je meer info over dieren op je bruiloft, neem vrijblijvend contact met mij op.

Liefs

Annelies

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.