Op huwelijksreis: bereid je goed voor!

Huwelijksreis

Na de belangrijkste en de mooiste dag van je leven hoort natuurlijk de reis van je leven te volgen. Jullie gaan met zijn tweetjes heerlijk op huwelijksreis. Lekker genieten van elkaar, dat heb je na het gestress van de laatste weken toch zeker wel verdiend?

Op huwelijksreis

Samen tot rust komen op een romantische plek, of op avontuur op een spectaculaire bestemming.Of je nu naar het strand gaat, een stedentrip hebt geboekt, gaat gokken in Las Vegas of ‘in the middle of nowhere’ van de natuur gaat genieten, zorg er wel voor dat de reis tot in de puntjes verzorgd is.

Bereid de reis voor

Door het organiseren van jullie bruiloft is het te begrijpen dat de huwelijksreis een beetje op de achtergrond komt. Toch is het van belang dat je na het boeken van de reis je de rest ook tot in de puntjes voorbereid.

Hoe ga je op reis?

Wanneer je met eigen vervoer gaat, zorg er dan voor dat je auto (of fiets) in goede conditie is. Ga desnoods nog even langs de garage voor een laatste controle. Zorg daarnaast voor een goede verzekering waarbij vervangend vervoer en een eventuele repatriëring van je auto goed geregeld zijn.

Met het vliegtuig

Ga je met het vliegtuig? Dan kun je met de trein naar het vliegveld maar met je eigen auto is uiteraard ook een mogelijkheid. Houd er dan wel rekening mee dat het parkeren een kostbare zaak kan worden. Het kan daarom zeker lonen om de aanbieders van parkeerplaatsen met elkaar te vergelijken. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Zo heb je bijvoorbeeld de site Parkago.com, waar alle aanbieders met elkaar vergeleken worden.

Het papierwerk

Is je paspoort bijvoorbeeld nog geldig? Heb je een visum nodig voor de bestemming die jullie hebben gekozen? En hoe zit het met inentingen? Zelfs bij een land als Turkije wordt al een inenting voor bepaalde ziektes als difterie, tetanus en polio aanbevolen (niet verplicht) Vergeet ook niet een goede reisverzekering af te sluiten, je weet immers maar nooit?

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.