Terminaal zieke Gerjo trouwt verpleegster dag voor overlijden

De-21-jarige-Gerjo-zijn-bruid-Marianne-en-familie

Een hele bijzondere ceremonie in februari in Dordrecht. De 21-jarige Gerjo had zijn ja-woord gegeven aan zijn vriendin Marianne. Niets bijzonders aan, zou je denken. Maar Gerjo was terminaal ziek, het huwelijk werd gesloten in het Albert Schweitzer Ziekenhuis en Gerjo overleed een dag nadat Marianne de trouwring om zijn vinger schoof.

Gerjo en Marianne leerden elkaar in het ziekenhuis  kennen, waar in januari 2015 werd vastgesteld dat Gerjo ernstig ziek was. ,,Wij als ouders hebben gezegd, dat Gerjo niet alleen medicijnen, maar ook de zuster mee naar huis kreeg”, aldus de vader van Gerjo in een emotioneel dankwoord aan het personeel van het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Met toestemming van de familie van Gerjo zette het ziekenhuis een deel van het dankwoord op Facebook.

Psalmen

Bij zijn eerste opname in het Erasmus MC had Gerjo ontzettend veel pijn. Zijn vader kon dat niet aanzien en besloot een rondje over de afdeling te gaan lopen. ,,Totdat ik midden in die nacht psalmen hoorde zingen. Ik ben op het geluid afgegaan en kwam bij de kamer van mijn zoon uit, psalm 23 vers 1, om nooit te vergeten. Sinds die tijd heeft Gerjo een spoor van getuigenis achtergelagen door de ziekenhuizen, Erasmus, Daniël den Hoed en Dordwijk. De zusters van de afdeling waar Gerjo kwam te liggen in Rotterdam waren erg onder in de indruk, en in het bijzonder Marianne, zijn latere echtegenote.”

In het najaar van 2015 kreeg Gerjo te horen dat de artsen helaas niets meer voor hem konden doen. Hij vond steun in zijn geloof en volgens zijn vader heeft hij daardoor nog veel wensen in vervulling zien gaan. ,,Gerjo mocht een van de duurste auto’s rijden (voor een aantal dagen) die er in Nederland rondrijden.” Ook beklom hij de dom van Dordrecht en die van Utrecht en leerde hij mondharmonica spelen. En het mooiste: ,,Gerjo kreeg nog verkering, waar hij vast van mocht geloven dat het zijn vrouw nog zou worden.”

De-21-jarige-Gerjo-zijn-bruid-MarianneBurgemeester Brok

Het tweetal wist heel zeker dat ze wilden gaan trouwen. Zaal, kerk en trouwjurk werden geregeld en op 3 maart zou het gaan gebeuren in Middelburg. Die datum bleek begin deze maand onhaalbaar. De pijn bij Gerjo werd ondraaglijk en toen hij op 6 februari werd opgenomen, dacht niemand nog aan trouwen. ,,Marianne zei tegen haar vader: nu heb ik straks wel trouwringen, maar geen man. Op de vraag van haar vader of ze dan nog wilde trouwen, kwam een bevestigend antwoord.”

De vader van Marianne bedacht zich geen moment en belde de gemeente Middelburg om te kijken wat er nog geregeld kon worden. Veel, zo bleek later. Middelburg nam contact op met Dordrecht en in het ziekenhuis werden alle papieren in orde gemaakt. Burgemeester Arno Brok kwam die bewuste zaterdagavond naar het ziekenhuis en voltrok het huwelijk in hoogsteigen persoon. ,,Ongelofelijk en ongevraagd, kwam burgemeester Brok zelf dit mooie werk doen. Hij had zelfs zijn ambtsketen om. Wat een mooi mens.”

Bron:  AD.nl

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.