Tips om er op de mooiste dag van je leven goed uit te zien

ontharen
Elke bruid wil stralen en er goed uitzien op haar bruiloft, en natuurlijk wordt er alles uit de kast gehaald om hiervoor zorg voor te dragen. Trouwjurk, feestkapsel, boeket en de juiste schoenen; aan al die zaken wordt vaak de uiterste zorg besteed. Maar omdat het hele plaatje moet kloppen, zijn er nog andere zaken waarmee je op de mooiste dag van je leven voor kan zorgen.

Ongewenste haargroei

Aandachtspunten die misschien niet zo ‘sexy’ zijn, maar die wel belangrijk zijn zoals bijvoorbeeld ongewenste haargroei, kunnen afleiden van het perfecte plaatje. Gladde benen, satijnzachte armen en een strakke bikinilijn zijn net zo cruciaal als bijvoorbeeld je nagels en je make-up.

Tips voor ontharen

De meeste vrouwen ontharen zelf. Het is niet alleen goedkoper dan het laten doen maar het scheelt ook dat je het simpelweg in de privacy van je eigen badkamer kan doen. De bekendste methoden voor ontharen zijn scheren, een ontharingscreme, wax en epileren.

Scrubben

Zorg dat de huid droog en schoon is. Voor een goed resultaat kun je het beste een paar dagen voordat je gaat ontharen je huid scrubben. Hierdoor verwijder je dode huidcellen en voorkom je dat haren later gaan ingroeien.

Test!

Wanneer je gaat harsen, waxen of een ontharingscreme gebruikt, test het product dan eerst uit op een niet zichtbare plek op je lichaam. Doe dit ook wanneer je het middel al een keer zonder problemen hebt gebruikt. Allergieën kunnen ineens de kop op steken en je wilt toch niet tijdens je bruiloft last van uitslag hebben?

Gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid of gaat het om de sowieso gevoelige huid van je gezicht? Gebruik dan bijvoorbeeld een ontharingscreme of wax die daar speciaal voor gemaakt is.

Scheren

Scheer je liever? Bij scheren is haastige spoed zelden goed. Je loopt kans op sneetjes, een geïrriteerde huid of schaafwondjes.

Epileren

Dan kun je ook nog epileren. Hiervoor kun je een epileerapparaat gebruiken maar je kunt natuurlijk ook gewoon met een pincet in de weer. Het is pijnlijk en de huid is achteraf rood en gevoelig, doe het daarom dus niet vlak voor je ergens heen gaat.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.