Tips voor het plannen van jouw droom bruiloft

Droom bruiloft plannen

Je hebt vast al een idee over hoe jouw bruiloft er ongeveer uit komt te zien, maar extra tips en ideeën voor het plannen van jullie grote dag zijn vast welkom toch? Daarom hebben wij een aantal categorieën aan bod laten komen. Van planning tips tot het aanschaffen van de trouwkleding. Hieronder vind je een lijst met de best tips voor het plannen van jouw droom bruiloft!

De voorbereiding

Je wil natuurlijk alles tot in puntjes geregeld hebben en écht niets missen. Voordat je kunt trouwen, doe je eerst een melding van het voorgenomen huwelijk in de gemeente waar je gaat trouwen. Vervolgens kun je een locatie en trouwdatum kiezen. Nu je dit geregeld hebt, kun je de gastenlijst samenstellen, beginnen met de dagindeling en nadenken over wie jullie getuigen mogen zijn. Daarnaast moet je op zoek naar een fotograaf en alle andere categorieën die hieronder aan bod komen.

Dagindeling

Met de gemeente spreek je af hoe laat de huwelijksvoltrekking plaatsvindt. Willen jullie bijvoorbeeld om 14.00 uur trouwen? Dan kun je de rest er gemakkelijk omheen plannen. Denk goed na wat jullie allemaal willen gaan doen deze dag en of jullie naar meerdere locaties gaan. De dagindeling vergt wel wat tijd, maar een goed begin is het halve werk.

Make-up bruiloft

Wie vraag je als getuige?

Getuigen zijn onmisbaar bij een bruiloft. De getuigen zorgen er namelijk voor dat jullie huwelijk rechtsgeldig is. Dus je kunt het zo stellen: zonder getuigen geen bruiloft. Je mag zelf weten wie je als getuige vraagt. Kies mensen die speciaal voor je zijn, met wie je je verbonden voelt en die dichtbij jullie staan. Vaak vindt men het een hele eer om gevraagd te worden als getuige.

Gastenlijst

De gastenlijst samenstellen lijkt heel gemakkelijk, maar niets is minder waar. Voor veel bruidsparen is dit een pittige klus. Waar trek je namelijk de grens? De meeste trouwlocaties hebben een maximale capaciteit, dus het zou kunnen zijn dat je moet gaan schrappen. Of je hebt niet meer budget. Wij raden je aan om een lijst te maken met namen wie je er allemaal bij zou willen hebben. Ga vervolgens met 3 kleuren markers je eigen en elkaars lijstje af, ja/nee/twijfelgeval. Zo schrap je al een heleboel. Succes!

Gasten bruiloft

Weddingplanning niets voor jou? Laat het over aan een professional!

Zie je enorm tegen de planning van je bruiloft op? Schakel dan een weddingplanner in. Zo voorkom je een hoop stress voor de grote dag. Je kunt ook een deel zelf regelen en de rest aan een weddingplanner overlaten.

Locatie(s)

Bedenk van tevoren of je de hele dag op één locatie wilt vieren. Het is een best geregel om iedereen van de ene plek naar de andere te krijgen, maar je hele dag zelf samenstellen op verschillende locaties is natuurlijk ook hartstikke leuk. Mocht je voor verschillende locaties kiezen, bereken dit dan wel qua tijd in de dagindeling.

Trouwlocatie Friesland

Trouwambtenaar

De gemeente waar jij gaat trouwen beschikt over verschillende trouwambtenaren. Natuurlijk kun je daar een keuze uit maken, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar. Zij investeren echt in jullie als stel, waardoor je een persoonlijke ceremonie krijgt die bij jullie past en die jouw gasten niet snel zullen vergeten.

Bruidskapsel / bruidsmake-up

Bedenk van tevoren wat je wilt met je haar en make-up. Ga op zoek naar voorbeelden op Pinterest en neem dit mee naar je hairstylist of make-up artist. Ga er niet gelijk al vanuit dat het niet mogelijk is omdat je bijvoorbeeld dun of kort haar hebt. Een goede hairstylist kan met zijn/haar kennis en technieken altijd meer mogelijk maken dan je zelf denkt.

Bruidskapsel

Trouwkleding

Een van de leukste onderdelen van de bruiloft is het uitzoeken van de trouwkleding. Maar hoe kies je nu de perfecte jurk of het perfecte pak? Ga naar een bruidsmodezaak of trouwpakkenwinkel en laat je adviseren. Zij leggen de focus op je pluspunten en leiden de aandacht af van de dingen waar je misschien iets minder blij mee bent. Voor inspiratie kun je alvast de trouwjurken van weddingwonderland bekijken.

Trouwringen

Veel bruidsparen kiezen ervoor om te bezuinigen op de trouwringen. Niet doen! Trouwringen draag je namelijk (als het goed is) de rest van je leven. Erg jammer wanneer je een ring om hebt waar je eigenlijk toch niet zo blij mee bent.

Trouwringen

Bloemen

Bloemen zijn onmisbaar op jullie huwelijk. Denk aan het bruidsboeket, de corsages en de tafeldecoratie. Bloemen hebben een vrolijke uitstraling omdat ze in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen zijn.

Catering

De meeste locaties werken samen met verschillende cateringbedrijven. Wil je zelf de catering verzorgen of besteed je dit uit? Wanneer je dit onderdeel uitbesteed heb je daar in ieder geval geen omkijken naar. Er moet een menu voor het huwelijksdiner komen en denk na of je verder nog hapjes laat rondbrengen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het avondfeest.

Catering bruiloft

Bruidstaart

De bruidstaart is een eyecatcher op jullie mooiste dag. Bruidstaarten zijn in veel verschillende variaties verkrijgbaar. Voordat je je bruidstaart besteld, mag er natuurlijk eerst geproefd worden!

Muziek

Heb je al nagedacht over de muziek? Een bruiloft kan namelijk echt niet zonder muziek. Welke muziek willen jullie graag horen? Kiezen jullie voor een DJ of live band? Of een combinatie ervan? En willen jullie ook muziek tijdens de ceremonie? Hiermee maak je de ceremonie wel uniek en persoonlijk.

Muziek bruiloft

Decoratie

Decoratie is bij een bruiloft van nu niet meer weg te denken. Met decoratie kun je je trouwdag een persoonlijk tintje geven. Je kunt voor de styling een bedrijf inhuren, maar je kunt ook lekker zelf aan de slag gaan.

Bedankjes

Geef je gasten wanneer het huwelijk afgelopen is een klein bedankje mee. Hiermee laat je zien dat je hun aanwezigheid zeer waardeert. Ook kun je ervoor kiezen om eerst op huwelijksreis te gaan en daarna iedereen een persoonlijk kaartje te sturen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.