Trouwjurk uitkiezen

trouwjurkenDe trouwdatum is geprikt, er komt nu heel veel op je af. Er moet van alles geregeld en gepland worden. Waarschijnlijk is de trouwlocatie al uitgekozen en wordt het nu tijd om een trouwjurk uit te kiezen. Iets waar vele bruiden naar uit kijken! Het passen van allemaal verschillende soorten en merken trouwjurken.

De zoektocht naar de trouwjurk

Je gaat vast niet in je eentje een trouwjurk uit zoeken. Waarschijnlijk neem jij je moeder, schoonmoeder, vriendinnen of misschien zelfs wel allemaal mee. Het is in ieder geval fijn dat er mensen mee gaan die jou echt goed kennen. Maar neem vooral niet teveel mensen mee, want de meningen kunnen erg uiteen lopen en het is dan vervelend dat er iemand tussen zit die zich niet kan vinden in de keuze van jouw droomjurk.

Pasafspraak maken

Om er zeker van te zijn dat er alle tijd voor je wordt genomen is het verstandig om vooraf een afspraak te maken bij een bruidsmodewinkel. Dan weet je zeker dat je de tijd en aandacht krijgt die je toch echt wel nodig bent bij het passen van de jurken. Geef nog voor het passen duidelijk aan wat je wel en niet mooi vind en ook niet onbelangrijk: geef je budget door. Het zou jammer zijn dat je jouw droomjapon vindt terwijl deze echt buiten het budget valt.
Als het voor jou mogelijk is, plan de pasafspraak dan op een doordeweekse dag om een trouwjurk te passen, want in de weekenden kan het extra druk zijn in de bruidsmodewinkels.

trouwjurk

Jouw droomjapon

Waarschijnlijk heb je al een stijl of model  voor jouw droomjapon in gedachten en misschien ben je zelfs helemaal weg van een bepaald merk trouwjurken… Hou er wel rekening mee dat niet ieder model trouwjurk zomaar past bij jouw figuur of persoonlijke kenmerken. Maar in een gespecialiseerde bruidsmodewinkel ben je in goede handen en zullen ze je daar heel goed en eerlijk in adviseren. De kans is dan ook aanwezig dat jouw daadwerkelijke droomjapon wel eens heel anders kan zijn dan de jurk die je in gedachten had.

Wanneer op pad voor een trouwjurk?

Omdat bijna iedere bruid in spé al staat te popelen om op zoek te gaan naar die ene trouwjurk is het volgende advies bijna overbodig, maar we zeggen het toch: Wacht niet te lang met het uitzoeken van de trouwjurk. Want als je eenmaal geslaagd bent moet de jurk vaak nog besteld worden en misschien wordt er nog iets aan de jurk versteld? Het advies is om toch zeker 6 tot 8 maanden voor de trouwdag de eerste afspraak te maken.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.