Vijf onmisbare zaken voor jouw bruiloft

trouwjurken-tot-300-euro

Je bent ten huwelijk gevraagd of je hebt het hef in eigen handen genomen en jouw aanstaande zelf ten huwelijk gevraagd. Dat betekent dat er een leuke tijd aanbreekt, maar ook dat er een aantal zaken geregeld moeten worden. Het is goed om te weten welke zaken het belangrijkste zijn. Zo weet je waar je kunt beginnen.

Aanstaande huwelijk melden (voorheen ondertrouw) 

Voor er een bruiloft kan plaatsvinden, moet je het aanstaande huwelijk eerst melden bij de gemeente. Dit kun je eenvoudig en gratis online aanvragen. Toch is het niet iets dat je kunt vergeten. Je moet namelijk maximaal twee weken voor de huwelijksdatum melden dat je gaat trouwen. De huwelijksaangifte is een jaar geldig.

Getuigen regelen

De wet vereist dat er minimaal twee en maximaal vier getuigen moeten zijn bij een bruiloft. Nadat het huwelijk is voltrokken, moeten zij een handtekening zetten op de trouwakte. Dit is een officiële functie, maar stiekem is het ook erg leuk. De getuigen zullen waarschijnlijk heel trots zijn op deze speciale taak.

De locatie

Of je nu kiest voor een ingetogen bruiloft op het gemeentehuis of een groot feest bij een prachtig kasteel, nadenken over de locatie is handig. Zo weet je zeker dat er op jouw favoriete locatie ook echt een datum beschikbaar is.

Trouwjurken kiezen

Je kunt niet zonder trouwjurk. Op zo’n speciale dag wil je er prachtig uit zien. Het is van groot belang om op tijd te beginnen met zoeken, want dan voelt het passen van trouwjurken nog ontspannen. Je hoeft namelijk niet per se op de eerste afspraak ook echt de jurk van jouw dromen te vinden. Dat kan ook in twee of drie keer, of natuurlijk bij een andere bruidswinkel. Ook is door op tijd te gaan zoeken voldoende ruimte om de jurk nog te vermaken.

goedkope_trouwjurk___bruidsjurk

De huwelijkse voorwaarden

Deze zijn wat minder romantisch, maar moeten toch geregeld worden. Je kunt in gemeenschap van goederen trouwen, maar ook huwelijkse voorwaarden opstellen. Het kan heel wat tijd kosten om het huwelijkscontract rond te krijgen. Daarom is het goed om hier lang van tevoren mee te beginnen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.