Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een trouwpak?

Trouwpak aanschaffen

Heeft de liefde van je leven haar droomjurk al gevonden? Dan wordt het tijd dat jij op zoek gaat naar een trouwpak. Het aanschaffen van een trouwpak is toch nét even anders dan het shoppen voor een alledaagse outfit. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een trouwpak? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

1. Op tijd beginnen met zoeken

Misschien is deze tip een beetje overbodig, maar wij vinden het de moeite waard om toch even te vermelden. Begin echt op tijd met zoeken. Heb je al een idee waar je je trouwpak wilt kopen? Maak dan vroegtijdig een afspraak. We raden je aan om 3 à 4 maanden voor de bruiloft je te gaan oriënteren. Zo voorkom je een hoop stress. Zes weken voor de bruiloft moet je toch echt wel je trouwpak hebben aangeschaft. Voor inspiratie, neem een kijkje op Rietbergh.com.

Trouwpak zoeken

2. Maak er een gezellig dagje uit van

Voor de meeste mannen is shoppen niet een hobby, maar winkelen voor een trouwpak is toch even wat anders dan het shoppen voor een nieuwe spijkerbroek. Neem je broers, moeder en/of schoonmoeder mee voor een gezellig dagje uit. Nadat je je trouwpak hebt gevonden, kun je bijvoorbeeld een drankje doen in de stad.

Trouwpak kopen

3. Ga naar een trouwpak specialist die alle kleuren en stijlen verkoopt

Om te voorkomen dat je niet naar verschillende winkels hoeft om allerlei trouwkostuums te passen, raden wij je aan om naar een trouwpak specialist te gaan die alle kleuren en stijlen verkoopt. Je hoeft niet perse naar een grote massale winkel, er zijn namelijk ook trouwpak specialisten die trouwpakken verkopen die je zelf kunt stijlen. Voor een maatpak heb je keuze uit duizenden stoffen in allerlei kleurtinten. Je hebt dus een uniek pak die niemand anders heeft. Dit is een perfecte manier om je trouwpak af te stemmen op de jurk van je aanstaande vrouw.

Trouwkostuum aanschaffen

4. Zoek in alle rust jouw trouwpak uit

Een veel gemaakte fout is dat er onder tijdsdruk van de winkel of medewerkers een keuze gemaakt moet worden. Wil je in alle rust je trouwpak uitzoeken? Dan raden wij je aan om op een doordeweekse dag een afspraak in te plannen. In de weekenden kan het namelijk behoorlijk druk zijn. Wanneer je onder druk wordt gezet, kun je vaak minder goed nadenken. Hierdoor kun je spijt krijgen van je keuze. Zoek dus een trouwpakspecialist waar je in alle rust jouw trouwpak uit kan kiezen en waar men de tijd voor je neemt.

Trouwpak specialist

5. Stem de kleur af op de jurk van je aanstaande vrouw

De bruidegom mag niet witter gekleed zijn dan de bruid. Houd er dus rekening mee dat de kleur van jouw trouwpak niet vloekt met de kleur van de trouwjurk. Neem het stof staaltje mee van de trouwjurk. Zo weet je in ieder geval zeker dat alles mooi met elkaar matcht.

Trouwpak matchen met de jurk

6. Ga voor een trouwpak met unieke details

Draag je vaak een pak voor je werk? Dan wil je voor de bruiloft natuurlijk iets speciaals dragen. Misschien niet een overdreven kostuum, maar je mag wel het verschil zien tussen je trouwpak en een gewoon pak. Het trouwpak mag best unieke details hebben. Laat bijvoorbeeld jouw initialen, de naam van je aanstaande vrouw of de trouwdatum in de voering of kraag stikken. De keuze is aan jou.

Trouwpak met unieke details

Wij hopen dat je wat aan onze tips hebt gehad. Nog 1 tip: voel je goed in het trouwpak. Zorg dat het trouwpak bij je past en laat je qua maat adviseren door een specialist. Door hun ruime ervaring weten zij precies wat jou wel en niet zal staan. 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.