Welke trouwjurk past bij mijn figuur?

Ga je trouwen? Fantastisch! Nu mag je eindelijk je trouwjurk uitzoeken! Je hebt veel verschillende soorten trouwjurken.., wij raden je dan ook aan om op tijd te beginnen met zoeken. Je kunt de mooiste bruidsjurken vinden in magazines, maar online vind je het allergrootste assortiment aan trouwjurken in de meest uiteenlopende stijlen, prijscategorieën en merken. In dit blog “Welke trouwjurk past bij mijn figuur?” lees je handige tips die je kunnen helpen in je zoektocht en je stapsgewijs door het grote trouwjurken bos kunnen leiden. 

 

                               Bruidsjurk voor een zandloper figuur

zandloper figuur

Je hebt een zandloper figuur wanneer je een vollere buste en smalle taille hebt en je heupen in verhouding ongeveer even breed zijn als je schouders.

Met een zandloper figuur moet je vooral de aandacht vestigen op je taille. Creëer met soepelvallende stoffen zoals chiffon of organza een speelse look. Zowel een verlaagde taille of fishtailmodel zal je fantastisch staan. En ook een decolleté mag best! Met een vollere boezem kun je ook gemakkelijk een strapless trouwjurk dragen.

 

                       Trouwjurk voor een recht figuur

recht en smal figuur

Je hebt een recht figuur als je schouders, taille en heupen ongeveer in gelijke lijn zijn. De meeste bruiden die een recht figuur hebben, hebben een minder volumineuze boezem. Een verlengde top of A-lijn zou je fantastisch staan! En heb je mooie benen? Laat ze gerust zien! In eerste instantie moet je de strapless trouwjurken vermijden. Met een kleinere boezem creëer je namelijk een minder spectaculair effect. Een halter, een offshoulder halslijn en mooie A-symmetrische vormen zijn meer geschikt voor jou.

 

                                Bruidsjapon voor een peer figuur

peer figuur

Heb je smalle schouders brede heupen en stevige bovenbenen? Dan ben je een peer! Waarschijnlijk heb je een platte buik en een slanke taille. In verhouding zijn je borsten wat kleiner, maar wees eerlijk.., we kunnen niet alles hebben toch? Kies voor een mooi accent in de top van je jurk en misschien een mooie off shoulder halslijn en kies daarbij voor een iets verlaagde taille. Een wijde volle rok zoals bij een prinsessenjurk creëert een mooie overgang en zorgt ervoor dat niemand je volle billen en heupen ziet. Vermijd de nauwsluitende fishtail of zeemeermin modellen. Deze jurken sluiten nauw om je figuur en doen in jouw geval weinig vriendelijks voor je figuur.

              De omgekeerde driehoek

Deze vergelijking is wel wat komisch, maar het is natuurlijk maar een omschrijving. Een atletisch figuur met brede schouders, een gemiddelde tot volle buste, een in verhouding redelijk smalle taille en goed gevormde benen doen de omschrijving natuurlijk wel eer aan. Wil je je sterke punten benadrukken? Dan is een smalle heulpijn en en fishtail of dropped waist de perfecte oplossing voor jou. Als je de nadruk legt op het onderstel, dan ogen je schouders smaller en vestig je alle goedkeurende blikken op je mooie heupen en jaloersmakende benen.

 

Of je nu een rond figuur, peer figuur, zandloper figuur of een recht & smal figuur hebt… Geen zorgen! Een perfect strak lijf is niet belangrijk, maar de keuze voor de perfect bij jouw figuur passende trouwjurk wel. Veel succes met de zoektocht naar jouw perfecte trouwjurk en geniet van je passessie!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.